Suomen uskonnon-
opettajain liitto ry

SUOL ry:n tehtävä on vaikuttaa uskonnonopetuksen kehittämiseen ja aseman vakaana säilyttämiseen. Liitto valvoo jäsenten etuja ja järjestää tasokasta koulutusta.

Lue Lisää!

LÄHDE MUKAAN OPINTOMATKALLE ANDALUCIAAN – paikkaan, missä kulttuurit kohtaavat 15.-22.10.2016 

Matkan teemoina kultuurien kohtaaminen, uskonnon ja taiteen suhde, islamilainen taide, inkvisition synty ja seuraukset, kristillisen taiteen ja symboliikan perusteet, kristillisen symboliikan vaikutus Picasson maailmankuvaan, Itämaantietäjien merkitys ja historia Espanjan kulttuuriperinnössä, islam ja juutalaisuus Euroopassa.

Matkalla on mukana asiantuntijaoppaana FT Liisa Väisänen, joka on uskonnolliseen taiteeseen ja kulttuurihistoriaan erikoistunut opas, luennoitsija ja tietokirjailija. Keski-Euroopan lisäksi hän tuntee hyvin myös arabi- ja Pohjois-Afrikan maita ja on mm. väitellyt islamilaisesta taidefilosofiasta. Liisa on palkittu Suomessa Pro Arte - ja Martti Ahtisaari -mitaleilla.  

Alustava ohjelma

La 15.10. Helsinki-Malaga

Lento Helsingistä Tukholman kautta Malagaan klo 10.25-18.30 (vuoden 2015 aikataulu). Kuljetus hotelliin ja majoittuminen. Yhteinen tervetuloillallinen hotellissa. 

Su 16.10. Malaga - Granada

Aamiaisen jälkeen lyhyt kävelykierros Malagan keskustassa.  Kierroksen aikana tutustutaan katedraaliin ja Pyhän taiteen museoon ja saadaan tuntumaa aurinkorannikon sydämeen ja Picasson syntymäkaupunkiin. Matka jatkuu Granadaan, jota pidetään yhtenä Espanjan kauneimmista. Kaikkialla näkyvät arabivaikutteet tuovat ripauksen eksotiikkaa historialliseen kulttuurikaupunkiin. Granada oli aikoinaan viimeinen muslimien hallussa ollut kaupunki, jonka kristityn kuningatar Isabelin joukot valloittivat. Lounas matkan varrella. Ajomatkan (125 km, n. 2h) aikana luento ”Islamilainen taide, sen päämäärät ja perusteet”.  

Granadassa tutustuminen suurenmoiseen Alhambraan, 1300-luvulta peräisin olevaan palatsien ja puutarhojen muodostamaan kokonaisuuteen. Palatsissa tutustutaan sen koristeelliseen arkkitehtuuriin ja rakennustaiteeseen tuhannen ja yhden yön saleissa ja pihoissa sekä Generalifen puutarhassa. Kaarle V:n palatsi on yksi espanjalaisen renessanssin mahtavimpia taidonnäytteitä.

Majoittuminen Hotel Carmeniin Granadan keskustassa http://www.hotelcarmen.com/en/index.html. Halukkailla mahdollisuus osallistua iltamessuun (mahdollisesti klo 19 tai klo 20; varmistuu myöhemmin) kuuluissa katedraalissa, joka on kävelymatkan päässä hotellista.

Ma 17.10. Granada - Cordoba

Aamiaisen jälkeen vapaata aikaa Granadassa. Noin klo 12 lyhyt kävely katedraalille, jossa käydään katsomassa kuninkaallinen kappeli, jolla on tärkeä merkitys Espanjan historiassa. Kappeliin on haudattuna kaikkein katolisimmat kuninkaalliset mm. kuningatar Isabel ja hänen miehensä Ferdinarnd. Tämän jälkeen matka jatkuu Baenan kautta Cordobaan, joka oli keskiajalla Euroopan, ellei jopa koko maailman, suurin kaupunki sekä yksi kehittyneimmistä poliittisista, taloudellisista sekä tieteen ja kulttuurielämän keskuksista.  Kaupungissa toimivat muun muassa oppineet Averroes ja Maimonides ja siellä oli 70 kirjastoa. Lounas matkan varrella. Ajomatkan (160 km, n. 3h) aikana luento ”Juutalaisuus Euroopassa: Kabbalismi ja sen vaikutus esoteriikkaan ja alkemiaan” sekä “Inkvisition synty ja seuraukset”.

Majoittuminen Hesperia Cordoba hotel (http://www.nh-hotels.com/hotel/hesperia-cordoba).

Alkuillasta hiukan vapaata aikaa. Illalla osallistuminen Mezquitan tunnelmalliseen Alma de Cordoba iltanäytökseen klo 20-21, jossa on erityinen tutustumiskierros, jossa mukana on valoshowta ja ääniefektejä.  

Ti 18.10. Cordoba – Sevilla

Aamulla tutustuminen Mezquitan katedraaliin – alun perin moskeijaan - nyt Liisan johdolla ja päivänvalossa. La Mezquita on rakennettu muslimien valtakaudella 700-900 -luvuilla moskeijaksi ja vuonna 1236 se muutettiin katoliseksi kirkoksi. Katedraali – moskeija on valtava ja vaikuttava rakennus kooltaan, mutta sillä on myös huomattava historiallinen merkitys. La Mezquita, samoin kuin koko Cordoban vanha kaupunki ovat molemmat Unescon maailmanperintökohteita. Vanhassa kaupungissa käydään myös synagogassa ja tehdään kierros keskiajalta peräisin olevissa juutalaiskortteleissa ja sen kapeilla kujilla. Vähän vapaata aikaa kierrellä omin päin.

Matka (noin 140 km) jatkuu kohti Sevillaa. Matkan varrella kevyt lounas Palma de Riossa vanhaan luostariin tehdyssä hotelli-ravintolassa Monasterio San Franciscossa. Ajomatkan aikana luento ”Itämaantietäjien merkitys ja historia Espanjan kulttuuriperimässä . Majoitus 2 yötä, hotel Ribera de Triana https://www.hotelriberadetriana.com/en/. Ilta vapaa. Kaupat ovat auki klo 20 saakka.

Ke 19.10. Sevilla

Aamiainen. Aamupäivällä Sevillan kiertoajelua ja -kävelyä, jonka aikana nähdään tärkeimmät nähtävyydet, mm. komea Plaza España ja käydään modernissa Metropol Parasolissa (maailman suurin puinen rakennelma). Vanhassa kaupungissa tutustutaan katedraaliin ja sen 92 metriä korkeaan torniin, Giraldaan, jonne halukkaat voivat kiivetä ilman portaita olevaa kierrettä pitkin. Kirkossa on myös Kristoffer Kolumbuksen hauta. Lounas nautitaan flamencotavernassa.

Iltapäivällä tutustuminen Real Alcazarin kuninkaalliseen palatsiin ja sen kauniiseen puutarhaan. Ilta vapaa.

To 20.10.  Sevilla - Cadiz

Aamiaisen jälkeen matka jatkuu kohti Jerez de la Fronteraa, joka tunnetaan sherryn kehtona. Vieraillaan kuuluisimmassa viinikellarissa, Gonzalez Byass, Tio Pepe’ssa, jossa sherrymaistiaiset.

Matka jatkuu Cadiziin, joka on yksi Euroopan vanhimmista kaupungeista. Se sai alkunsa jo 3000 vuotta sitten foinikialaisten perustamana. Kaupunkiin saavutaan uutta, upeaa 5 km pitkää siltaa pitkin. Ajomatkan (noin 130 km) aikana luento ”Kristillisen taiteen ja symboliikan perusteet”. Majoittuminen hotelli Monte Puertatierra http://www.hotelesmonte.com/hotel-cadiz-puertatierra-EN.html. Lähtö saman tien bussilla lounaalle katedraaliaukolle. Lounaan jälkeen kävelykierros kaupungilla. Hyväkuntoiset voivat kavuta mm. Torre Taviran palatsin torniin, josta on hienot näkymät kaupunkiin ja merelle. Tutustutaan myös Oratorio San Felipe Nerin kirkkoon. Ilta vapaa.  Rantakaduilla voi ihailla auringonlaskua Atlantiin ja paikallisten iltaelämää.  

Pe 21.10. Cadiz – Ronda – Malaga

Aamiainen, jonka jälkeen matka jatkuu valkoisten kylien kautta Rondan historialliseen vuoristokaupunkiin. Se sijaitsee korkealla, rotkon reunalla – entisaikaan suojassa hyökkääjiltä - näköalat voivat jo huimata! Rondassa kävelykierros ja hiukan omaa aikaa. Matka jatkuu Malagaan. Ajomatkan (noin 250 km) aikana luento “Mytologian ja kristillisten symbolien yhteinen historia ja sen vaikutus Picasson maailmankuvaan”.  Majoittuminen  AC Malaga Palacio hotellissa http://www.marriott.com/hotels/travel/agpmg-ac-hotel-malaga-palacio/. Käynti Picasso Museossa ja läksiäisillallinen Malagan uudella satamakadulla.

La 22.10. Malaga - Helsinki

Aamupäivä vapaa. Kuljetus lentokentälle klo 11.30 ja lento Malaga-Helsinki klo 13.50-19.25 (vuoden 2015 aikataulu).  

SUOL ry:n ja Espoon uskonnonopettajain kerhon opintomatkan hinta 1715 euroa (24 lähtijää). Yhden hengen huoneen lisämaksu 370 euroa. Jos huonejako ei mene tasan, yksin matkustavan on maksettava yhden hengen huoneen lisämaksu.


Hintaan sisältyy

* Norwegianin reittilennon turistiluokassa (hinta arvioitu, vahvistuu tammikuussa!)

*majoitus 2-hengen huoneissa ohjelmassa mainituissa hotelleissa tai vastaavissa

*ohjelma, retket, sisäänpääsymaksut, kuulokkeet opastuksissa, kuljetukset ilmastoidulla bussilla

*Liisa Väisäsen opaspalvelut ja luennot

*paikallisopas Alhambrassa

*aamiainen päivittäin hotellissa sekä ohjelmassa mainitut ateriat (5 x lounas ja 2 x illallinen),    

  aterioihin sisältyy vesi, talon viini ja kahvi

*lentokenttäverot ja arvonlisävero

Hintaan ei sisälly: vapaaehtoiset juomarahat, matkavakuutus, peruutusturva, kotimaan liittymälennot

Hinnat on laskettu 4.11.2015 hintojen ja valuuttakurssien mukaan. Pidätämme oikeuden hinta-, ohjelma-, hotelli- ja aikataulumuutoksiin, jotka johtuvat meistä riippumattomista syistä.

 

Vastuullinen matkanjärjestäjä: HRG Nordic /Susanna Järvinen

Ilmoittautumiset 31.1.2016 mennessä eija.suokko(a)gmail.com tai puh. 0400-510503. 

 

Liitteet
Download this file (Andalucian ohjelma.pdf)Andalucian ohjelma.pdf[ ]