Suomen uskonnon-
opettajain liitto ry

SUOL ry:n tehtävä on vaikuttaa uskonnonopetuksen kehittämiseen ja aseman vakaana säilyttämiseen. Liitto valvoo jäsenten etuja ja järjestää tasokasta koulutusta.

Lue Lisää!

Matkalla tutustutaan laajasti Intian uskonnolliseen kenttään ja käydään muun muassa hindulaisuuden, buddhalaisuuden ja sikhismin pyhimmissä paikoissa.

Huom! Matka on siirretty vuodella eteenpäin (vuodenvaihteesta 2020–2021 vuodenvaihteeseen 2021–2022).

Alustavaa ohjelma

Sunnuntai 27.12. 

Finnairin suora lento Delhiin klo 20.20-6.50.

Maanantai 28.12. Delhi

Saapuminen Delhiin aamulla ja kuljetus hotelliin (The Royal Plaza****). Aamiaisen ja pienen lepohetkenjälkeen lähtö bussilla Uuden Delhin kiertoajelulle. Kiertoajelun aikana vieraillaan Gandhi Smritissä, talossa, jossa Mahatma Gandhi asui vuosina 1947-48, ja jonka puutarhassa hänet murhattiin. Nykyään tämä siirtomaatyylinen kartano toimii Gandhin museona. Vierailu hindulaisessa Birla Mandir -temppelissä, joka tunnetaan myös nimellä Laxmi Narayan. Yhteinen lounas. 

Kierros jatkuu valtavalle Indian Gate -portille, jonka ympäristössä ovat myös parlamenttitalo ja presidentin virka-asunto. Indian Gate on omistettu vuosina 1914-1919 brittiläisen Intian joukoissa ensimmäisessä maailmansodassa sekä kolmannessa afgaanisodassa kuolleiden sotilaiden muistoksi. Kierros jatkuu Qutub Minar -kiviminareetille, joka on maailman korkein tiiliminareetti (73 metriä) ja Unescon maailmanperintökohde. Käynti myös jainalaisessa Dadabari-temppelissä ja suufimoskeija Nizamuddin Auliya Dargahissa. Yhteinen illallinen hotellissa.

Tiistai 29.12. Delhi – Bodhgaya

Aamiaisen jälkeen kuljetus Delhin lentokentälle. Klo 12.00 - 13.40 lento Bodhgayaan, jossa kuljetus hotellille (Royal Residency***). Bodhgaya on yksi buddhalaisuuden pyhimmistä paikoista, sillä se on Siddhartha Gautaman valaistumisen paikka. Iltapäivällä vieraillaan Mahabodhin temppelillä, joka on rakennettu noin 2500 vuotta sitten. Temppelin takana kasvaa pyhä bodhipuu. Samalla paikalla kasvaneen puun luona Buddha meditoi. Nähdään thaimaalainen ja bhutanilainen luostari. Alueella on myös monia muita pienempiä temppeleitä, joissa vieraillaan aikataulun puitteissa. Temppeli kuuluu Unescon maailmanperintöluetteloon Bodhgayan keskustassa nähdään suuri Buddhan patsas. Lounas päivän aikana ja illallinen hotellissa. 

Keskiviikko 30.12. Bodhgaya - Varanasi

Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla kohti Varanasia (260 km, 6-7 h). Opas kertoo bussimatkan aikana Intian historiasta ja nykypäivästä. Lounas. Perillä Varanasissa majoittuminen hotelliin (Costa Riviera****). Varanasi on pyhin Intian kaupungeista. Se on Shivan kaupunki, jonka historia yltää kahden vuosituhannen taakse ja jossa hindut haluaisivat kuolla. Illansuussa käynti Gangesin rannalla katsomassa Aarti-seremoniaa. Auringon painuttua mailleen rannasta kuuluu musisointia ja sinne on kerääntynyt suuri väkijoukko. Ihmiset huojuvat puolelta toiselle taputtaen käsiään rummutuksen ja triangelia muistuttavien kilahdusten tahtiin. Rytmiä täydentää melodia, jonka esilaulajana toimii ashramin johtaja. Seremonian aikana monet ihmiset laulavat mukana. Aarti-seremonia huipentuu tulirituaaliin. Ganga Aarti -seremonian tarkoitus on myös kannustaa ihmisiä suojelemaan Gangesia, äitijumala Gangaa. Yhteinen illallinen hotellissa. 

Torstai 31.12. Varanasi

Varhaisen herätyksen jälkeen lähdemme kohti Ganges-jokea, laskeudumme kiviportaita joelle ensimmäisten auringonsäteiden kajossa ja nousemme veneeseen. Veneajelulla seuraamme pyhiinvaeltajien kylpemistä ja pujaa Ganges-joelle. Ghatit eli kiviportaikot levittäytyvät kolmen kilometrin matkalle, ja jotkut niistä toimivat myös ruumiiden polttopaikkoina. Aamiainen hotellissa. Vierailu hotellin lähellä olevassa silkkikutomossa ja käynti Pyhän Marian kirkossa. Kävelykierrros Varanasin vanhassa kaupungissa, jonka aikana tutustutaan temppeleihin ja päästään katsomaan myös hindulaisten jumalpatsaiden valmistusta. Mahdollisuus ostoksiin paikallisella torilla. Lounas päivän aikana ja illalla uudenvuoden gaalaillallinen hotellissa. 

Perjantai 1.1. Varanasi – Jaipur

Aamiaisen jälkeen tutustuminen Sarnathiin – yhteen buddhalaisuuden neljästä pyhimmästä paikasta. Paikka on tärkeä pyhiinvaelluskohde, jossa Buddha piti ensimmäisen opetuspuheensa valaistumisensa jälkeen. Lounas. Kuljetus lentokentälle ja lento Jaipuriin klo 15.45-17.15. Vierailu Birla Mandir -hindutemppelissä ja kuljetus hotelliin (KK Royal****). Yhteinen illallinen hotellissa. 

Lauantai 2.1. Jaipur

Aamiainen. Aamupäivällä tutustutaan upeaan Amberin linnoitukseen Jaipurin kaupungin ulkopuolella. Amberin maharadjalinnoitus on yhdistelmä islamilaista ja hindulaista arkkitehtuuria. Sen rakennutti 1500-luvun lopussa moguliarmeijan upseerina maineensa luonut ylimys. Ylös linnoitukselle noustaan jeepeillä. Iltapäivällä tutustuminen Jaipurin kaupunkiin, jota kutsutaan ”vaaleanpunaiseksi kaupungiksi”. Kaupungissa tutustuminen Kaupunginpalatsiin ja Hawa Mahlaan eli Tuulten palatsiin, joka on vuonna 1799 valmistunut Jaipurin tavaramerkki. Rakennus edustaa Jaipurin sadunomaista arkkitehtuuria parhaimmillaan. Jaipurissa tutustumme myös perinteisen villamaton kutomiseen ja luonnonväreillä painettuihin kankaisiin. Aikaa ostoksille Jaipurin ostoskaduilla. Yhteinen illallinen hotellissa.

Sunnuntai 3.1. Jaipur – Fatehpur Sikri - Agra

Aamiaisen jälkeen lähtö bussilla kohti Agraa (260 km, noin 6 h). Lounas matkan aikana. Matkalla pysähdytään aavekaupunki Fatehpur Sikrissä, joka on täydellisesti säilynyt punaisesta hiekkakivestä rakennettu palatsikaupunki. Mogulihallitsijoista suurin, Akbar, rakennutti kaupungin 1570-1584 ja se oli Intian poliittinen pääkaupunki suurmogulien valtakunnan aikaan vajaat kaksikymmentä vuotta. Fatehpur Sikri on varhaisen moguliarkkitehtuurin taidonnäyte. Sen palatsit, vastaanottohallit ja moskeijat muodostavat ainutlaatuisen yhtenäisen kokonaisuuden.  Majoittumien hotelliin (The Retreat****). Yhteinen illallinen.

Maanantai 4.1. Agra – Delhi

Aamiaisen jälkeen vierailu Taj Mahalissa, ehkä maailman kauneimmassa mausoleumissa. Vuonna 1653 valmistunut rakennus on mogulihallitsija Shah Jahanin lempivaimolleen rakennuttama ikuisen rakkauden symboli. Sitä rakennettiin aikoinaan 22 vuoden ajan 20 000 miehen voimin. Mausoleumin arkkitehtuuri on pääasiassa islamilaista perua, joskin myös hinduarkkitehtuurin vaikutus on nähtävissä. Myös Taj Mahalia ympäröivä puutarha on kaunis. Taj Mahal on Unescon maailmanperintökohde.

Matkalla Delhiin tutustuminen Mathurassa ja Vrindavanissa Krishna-jumalaan liittyviin pyhiin paikkoja. Mathura on Krihna-jumalalle omistettu pyhä kaupunki, joka hindumytologian mukaan on Krishnan syntymäpaikka. Vierailemme Shri Krishna Janmabhoomi-temppelissä. Vrindavanin kaupungin lähistöllä sijaitsevassa metsässä mytologian mukaan Krishna vietti lapsuutensa ja nuoruutensa. Se on nykyisen Krishnan palvonnan tärkeimpiä keskuksia. Vierailemme kuuluisassa Shri Bankey Bihari -temppelissä, joka on omistettu Lord Krishnalle. Lounas matkan aikana. Delhissä majoittuminen hotelliin (The Royal Plaza****) ja illallinen. 

Tiistai 5.1. Delhi – Amritsar

Aamiaisen jälkeen lähdemme kolmen tunnin riksha-kierrokselle vanhan Delhin sokkeloisille kaduille. Matkan varrella tehdään pysähdyksiä ja vierailuja. Vanhassa havelissa eli kaupunkikartanossa on tarjolla teetä pienen välipalan kera. Kierroksen aikana käymme Jama Masjid -moskeijassa, joka on Intian suurin moskeija ja valmistui vuonna 1656. Moskeijan sisäpihaan mahtuu 25 000 ihmistä. Moskeijan vierestä alkaa vanhan Delhin värikäs ja sokkelomainen markkina-alue, Chandni Chowk, joka huokuu värikästä elämää. Ajelun aikana nähdään (osa ulkoapäin) Punainen linnoitus, historiallisia kaupunkikartanoita, perinteisiä vanhan Delhin ruokapaikkoja, Aasian suurimmat maustemarkkinat, palatseja, temppeleitä ja kirkko. Lounas.

Iltapäivällä kuljetus lentokentälle ja lento Amritsariin klo 17.15 – 18.30. Majoittuminen hotelliin (Golden Sarovar Portico***). Yhteinen illallinen hotellissa. 

Keskiviikko 6.1. Amritsar

Aamiaisen jälkeen tutustuminen sikhien pyhimpään paikkaa, Kultaiseen temppeliin. Sen perustamisesta vuonna 1557 alkaa myös Amritsarin kaupungin historia. Kultainen temppeli sijaitsee tekojärven keskellä, vanhan kaupungin sydämessä. Vesialtaan keskellä kohoaa itse Kultainen temppeli. Se on kolmikerroksinen valkeasta marmorista rakennettu, osin kultalevyjen peittämä ja kultaisin kupolipaviljongein koristeltu kokonaisuus. Käymme myös Jalianwal Baghin puistossa, joka muistuttaa brittien vuonna 1911 paikalla suorittamasta mielenosoittajien massamurhasta, joka laukaisi Intian itsenäisyystaistelut. 

Kuljetus lentokentälle ja lento Delhiin klo 15.25–17.35. Majoittuminen hotelliin (Lemon Tree Aerocity****). Läksiäisillallinen hotellissa. 

Torstai 7.1. 

Aamiainen. Finnairin lento Delhi – Helsinki klo 10.05 – 14.15.

Matkan hinta 2440 euroa/henkilö jaetussa jaetussa kahden hengen huoneessa (30 osallistujaa) tai 2510 euroa/hlö (25 osallistujaa). Yhden hengen huonee lisämaksu on 350 euroa. Jos huonejako ei mene tasan, yksin matkustavan on maksettava yhden hengen huoneen lisämaksu. 

Hintaan sisältyy:

  • Finnairin reittilennot turistiluokassa
  • Paikalliset verot
  • Majoitus kahden hengen huoneissa
  • Aamiainen ja illallinen päivittäin sekä ohjelmassa mainitut lounaat
  • Ohjelma, kuljetukset, retket ja sisäänpääsymaksut ohjelman mukaisesti
  • Suomalaisen asiantuntijaoppaan palvelut
  • Palvelumaksut paikallisoppaille ja kuljettajille
  • Intian e-viisumi (Saatte hakuohjeet matkatoimistosta matkavahvistuksen yhteydessä, tätä varten tarvitaan 5x5 cm viisumikuva sähköisesti, passikopio sekä täytetty kysymyskaavake.)

Hintaan ei sisälly:

  • Matkavakuutus ja peruutusturva 
  • Kotimaan liittymälennot

Hinnat on laskettu 27.1.2020 valuuttakurssien mukaan. Pidätämme oikeuden hinta-, ohjelma-, hotelli- ja aikataulumuutoksiin, jotka johtuvat meistä riippumattomista syistä. Pieniä ohjelmanmuutoksia voi vielä tulla. Passin tulee olla voimassa 6 kk matkan jälkeen.

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Lomalinja/Marja-Liisa Huttunen. 

Tiedustelut ja paikkavaraukset: eija.suokko(a)gmail.com