Suomen uskonnon-
opettajain liitto ry

SUOL ry:n tehtävä on vaikuttaa uskonnonopetuksen kehittämiseen ja aseman vakaana säilyttämiseen. Liitto valvoo jäsenten etuja ja järjestää tasokasta koulutusta.

Lue Lisää!

Matkalla asiantuntijana on Esko M. Laine.

Alustava ohjelma:

Ma 7.6.

Tapaaminen Turun satamassa, josta laivamatka M/S Amorell Turku-Maarianhamina klo 08.45-14.10. Laivamatkan jälkeen ajo bussilla Lemlandiin ja Lumparlandiin. Lemlandissa tutustuminen Pyhän Birgitan kirkkoon. Kirkon hienot kattomaalaukset ovat peräisin 1290-luvulta. Kirkon Madonna ja lapsi -veistos vuodelta 1327 on Ahvenanmaan tärkeimpiä taideteoksia. Lumparlandissa tutustumme Pyhän Andreaksen kirkkoon, joka on Ahvenanmaan vanhin säilynyt puukirkko. Matka jatkuu Godbyn ja Stallhagenin panimoon. Kierros panimossa ja 4 lajin maistiaiset sekä tapaslautanen. Illallinen Stallhagenissa. Paluu Maarianhaminaan ja majoittuminen hotelli Pommerniin.

Ti 8.6. 

Aamiainen hotellissa. Päivän aikana tutustuminen Finströmin Pyhän Mikaelin kirkkoon, jossa on yksi Suomen parhaiten säilyneistä keskiaikaisista sisustuksista. Kirkossa on lukuisa määrä keskiaikaisia puuveistoksia ja seinämaalaukset ovat 1400-luvun puolivälistä. Getassa käynti Pyhän Yrjön kirkossa. Sundissa tutustuminen Jan Karlsgården-ulkoilmamuseoon ja Kastelholman linnaan, joka on ollut osa Ahvenanmaan kulttuurimaisemaa jo 1300-luvulta lähtien. Aikoinaan Kastelholma oli koko Ahvenanmaan hallintokeskus. Kustaa Vaasan rakennuttamassa linnassa vietetään vuosittain Kustaa Vaasan päiviä. Sundissa käynti myös Johannes Kastajan kirkossa. Päivän aikana lounas Smakbyssä (omistaja TV:stä, muun muassa Strömsöstä, tuttu kokki Mikael Björklund). Ennen paluuta hotelliin pieni kierros Maarianhaminassa.

Ke 9.6. 

Aamiainen hotellissa. Kokopäiväretki Kumlingen saarelle, joka on pieni saaristokunta keskellä Ahvenanmaan kaunista saaristoa. Menomatkalla käynti Saltvikin Pyhälle Annalle omistetussa kirkossa, ajo Hummelvikin, josta 1,5 h laivamatka Kumlingeen (12-13.25). Paluulaiva klo 16.20 eli aikaa saarella noin 2,5 h. Käynti Pyhän Marian kirkossa, joka on tunnettu erityisesti siellä olevista seinämaalauksista. Kirkossa on myös 1250-luvulta oleva alttarikaappi, joka on yksi Suomen vanhimpia. Lounas ja tutustumista saareen. Paluu hotellille noin klo 19.

To 10.6. 

Aamiainen hotellissa. Aamupäivällä retki Eckeröön, jossa käynti Postrutemuseossa, joka on valtavankokoinen posti- ja tullitalo ajalta, jolloin Eckerö oli maailman suurimman keisarikunnan, Venäjän, läntisin etuvartio. Ahvenanmaan vanhaa postitietä voi edelleen seurata opasteiden avulla.  Matkalla tutustuminen 1200-luvulla rakennettuun Jomalan Pyhän Olavin kirkkoon, joka on yksi Suomen vanhimmista keskiaikaisista kirkoista. Käynti myös Hammarlandin Katariina Aleksandrialaisen kirkossa. Kierros päätetään satamaan, josta laivamatka Maarianhamina-Turku klo 14.25-19.50, M/S Viking Grace

Matkan hinta noin 600 euroa (edellyttää 25 osallistujaa). Yhden hengen huoneen lisämaksu 184 euroa. Mukaan mahtuu 28 osallistujaa.

Hintaan sisältyy

  • laivamatkat (menomatkalla aamiainen)
  • majoitus kahden hengen huoneissa
  • aamiaiset hotellissa
  • ohjelmassa mainitut ateriat + olutmaistajaiset
  • sisäänpääsymaksut
  • Esko Laineen opastukset ja asiantuntijaluennot
  • matkanjohtajan palvelut

Vastuullinen matkanjärjestäjä: Lomalinja Oy / Laura Grönmark-Simula

Tiedustelut ja ilmoittautumiset 12.5. mennessä: eija.suokko(a)gmail.com