Suomen uskonnon-
opettajain liitto ry

SUOL ry:n tehtävä on vaikuttaa uskonnonopetuksen kehittämiseen ja aseman vakaana säilyttämiseen. Liitto valvoo jäsenten etuja ja järjestää tasokasta koulutusta.

Lue Lisää!

SUOL:n peruskoulutyöryhmä on laatinut peruskoulun päättökokeen lukuvuosille 2023–2024 ja 2024–2025. Päättökoe on maksuton SUOL ry:n jäsenille. Kirjaudu sisään jäsenalueelle ja klikkaa alla olevaa linkkiä!

Peruskoulun päättökoe 2023–2025

Muille kuin jäsenille päättökoetta myydään 40 € hintaan. Tilaukset toiminnanjohtajalta osoitteesta toimisto(a)suol.fi. Kerro tilauksen yhteydessä koulusi nimi ja laskutusosoite.

Kokeesta on laadittu kaksi eri versiota: tavallinen koe ja eriytetty koe. Molempien kokeiden kesto on 60 minuuttia. Eriytettyä koetta voi käyttää eri tavoin oppilaan ja opettajan yhteisen harkinnan mukaan. Esimerkiksi opettaja voi antaa oppilaalle osan kysymyksistä eriytettynä ja silloin ko. kysymyksestä saa puolet maksimipisteistä.  Jos yleisen oppimäärän oppilas tekee eriytetyn kokeen, ei kokeesta tällöin voi saada arvosanaa 10. Opettaja voi oman harkintansa mukaan skaalata eriytetyn kokeen arvosanan. Esimerkiksi niin, että eriytetystä kokeesta täydet pisteet on arvosana 8 ja läpi pääsee 6 pisteellä. 

Molemmat kokeet ovat saatavilla sekä suomeksi että ruotsiksi.

Vanhemmat päättökokeet löytyvät tältä sivulta.

Osallistu kilpailuun!

SUOL palkitsee lukuvuonna 2023–2024 kokeessa parhaiten vastanneet oppilaat keväällä 2024. Opettajia pyydetään lähettämään koulun paras koepaperi (tasatilanteessa parhaat koepaperit) skannattuna korjausmerkintöjen kanssa SUOL:n toiminnanjohtajalle 13.5.2024 mennessä osoitteeseen toimisto(a)suol.fi. Kerro viestissä oma nimesi sekä koulusi nimi.

Tietoa oppilaan nimestä ja koulusta käytetään kunniakirjan laatimiseen. Koepaperia käytetään parhaiden vastaajien todentamiseen. Ennen kokeen lähettämistä opettajan tulee huolehtia siitä, että hänellä on lupa lähettää koe toiminnanjohtajalle.