Suomen uskonnon-
opettajain liitto ry

SUOL ry:n tehtävä on vaikuttaa uskonnonopetuksen kehittämiseen ja aseman vakaana säilyttämiseen. Liitto valvoo jäsenten etuja ja järjestää tasokasta koulutusta.

Lue Lisää!

Suomen uskonnonopettajain liitto SUOL ry valvoo uskonnonopettajien etuja ja tarjoaa korkeatasoista lisäkoulutusta. Liiton toiminnasta vastaa vuosikokouksen valitsema kuusihenkinen hallitus. Hallituksen lisäksi yhdistyksellä on kolme palkattua, osa-aikaista toimihenkilöä. Liitto julkaisee viidesti vuodessa ilmestyvää Synsygus-lehteä.

Synsyguksen päätoimittajan työ on loistava näköalapaikka uskonnonopetuksesta kiinnostuneelle opiskelijalle tai työelämässä mukana olevalle henkilölle. Työtehtävä edellyttää kykyä itsenäiseen työskentelyyn sekä päätöksentekoon, tekstien kielenhuoltoon ja sovittujen aikataulujen noudattamiseen. Katsomme eduksi kokemuksen lehden toimittamisesta tai alaan liittyvistä opinnoista.

Päätoimittaja työskentelee yhteistyössä SUOL:n hallituksen, lehden toimituskunnan ja avustajien, lehden taittajan, painotalon sekä mainostajien kanssa. Päätoimittajalta toivotaan läsnäoloa SUOL:n hallituksen kokouksissa.

Tehtävää hoidetaan pääasiassa kotoa käsin. Työtehtävät jakautuvat vuoden eri jaksoille epätasaisesti. Pääasiassa ne koostuvat seuraavista tehtävistä:

  • Lehden teemojen ja sisältöjen suunnittelu yhdessä toimituskunnan ja SUOL:n hallituksen kanssa
  • Lehden kokoaminen
  • Kirjoitusten oikolukeminen ja tarvittaessa toimittaminen
  • Liiton mainosmyynnin hoitaminen (provisiopalkkio)
  • Muut lehden toimittamiseen liittyvät tehtävät
  • Osallistuminen SUOL ry:n kehittämistoimintaan

Synsyguksen päätoimittajan palkka on 204 € kuukaudessa, minkä lisäksi maksetaan kuukausittainen kulukorvaus 65 €.

Lähetä vapaamuotoinen hakemus ja CV osoitteeseen toimisto(a)suol.fi viimeistään sunnuntaina 20.11.2022.

Työ alkaa sopimuksen mukaan ja perehdytyksen ajankohta sovitaan erikseen tehtävään valitun kanssa.

Lisätietoja voi kysyä nykyiseltä päätoimittajalta Eero Marilalta (synsygus(a)suol.fi / 044 0509911) tai liiton puheenjohtajalta Tuovi Pääkköseltä (puheenjohtaja(a)suol.fi / 040 740 1626).