Suomen uskonnon-
opettajain liitto ry

SUOL ry:n tehtävä on vaikuttaa uskonnonopetuksen kehittämiseen ja aseman vakaana säilyttämiseen. Liitto valvoo jäsenten etuja ja järjestää tasokasta koulutusta.

Lue Lisää!

Suomen uskonnonopettajain liitto SUOL ry hakee hallituksen opiskelijaedustajaa ja opiskelijaedustajan varajäsentä kaksivuotiskaudelle 2022–2023. Lähetä hakemuksesi tehtävään tällä lomakkeella.

Hallituksen opiskelijaedustajalla on osallistumis- ja puheoikeus liiton hallituksen kokouksissa, joita on vuoden aikana noin kymmenen. Opiskelijaedustajan tehtävä on pitää esillä uskonnonopettajaksi opiskelevien näkökulmaa liiton toiminnassa ja toimia näin välittäjänä opiskelijoiden ja työelämässä olevien välillä. Lisäksi opiskelijaedustajan tehtäviin on perinteisesti kuulunut liiton esittely opettajaopintojaan aloittaville.

Opiskelijaedustaja voi oman kiinnostuksensa mukaan järjestää esimerkiksi tapahtumia uskonnonopettajaksi opiskeleville ja osallistua liiton seminaarien järjestämiseen. Opiskelijaedustajalta odotetaan kiinnostusta uskonnonopetukseen, sen kehittämiseen ja siihen liittyvään edunvalvontaan sekä liiton toimintaan. Aikaisempi kokemus tai tieto näihin liittyen ei kuitenkaan ole välttämätöntä, vaan opiskelijaedustajan tehtävä on loistava tilaisuus myös uuden oppimiseen!

Tehtävään hakemisen edellytys on, että opiskelet tällä hetkellä uskonnonopettajaksi. Pääkaupunkiseudulla asuminen ei ole edellytys opiskelijaedustajana toimimiselle, vaikka hallituksen kokoukset järjestetään pääasiassa Helsingissä. Hallituksen kokouksiin järjestetään tarvittaessa etäosallistumismahdollisuus, osa kokouksista järjestetään kokonaan etänä ja lisäksi SUOL korvaa muualla kuin pääkaupunkiseudulla asuvan opiskelijaedustajan matkakulut kolmeen kokoukseen vuodessa.

Lisätietoja tehtävästä voit kysyä liiton toiminnanjohtajalta Veera Lupuselta: toimisto(a)suol.fi.