Suomen uskonnon-
opettajain liitto ry

SUOL ry:n tehtävä on vaikuttaa uskonnonopetuksen kehittämiseen ja aseman vakaana säilyttämiseen. Liitto valvoo jäsenten etuja ja järjestää tasokasta koulutusta.

Lue Lisää!

Suomen uskonnonopettajain liitto ry:n tehtävä on vaikuttaa uskonnonopetuksen kehittämiseen ja aseman vakaana säilyttämiseen. Liitto valvoo jäsenten etuja ja järjestää tasokasta koulutusta. Liitto on perustettu uskontoa opettavien ainejärjestöksi vuonna 1938.

SUOL ry. informoi uskonnonopettajia sekä vaikuttaa uskonnonopetuksesta käytyyn keskusteluun ja suunnitteilla oleviin päätöksiin. Se edustaa jäseniään Aineopettajaliitossa (AOL) ja Pedagogisten Opettajajärjestöjen Edustustossa (POE). Suomalaista uskonnonopetusta edustetaan kansainvälisillä foorumeilla mm. EFTREssä.

Suomen uskonnonopettajain liitto kouluttaa ja tukee jäseniään. Vuosittain järjestetään useita seminaareja ja koulutustapahtumia sekä opintomatkoja. Paikalliskerhot tarjoavat alueellista toimintaa. Liitto tekee ylioppilaskokeen pisteytysohjeet ja ev-lut.uskonnon preliminäärikokeen. Vuosittain valitaan vuoden uskonnonopettaja ja vuoden ausku sekä palkitaan ylioppilastutkinnossa ansioituneet oppilaat.

Liitolla on jäsenlehti Synsygus ja lisäksi viestintäkanavina sähköpostilista sekä Facebook-ryhmä.

Suomen uskonnonopettajain liiton toiminnasta vastaa kuuden hengen hallitus, joka valitaan vuosittain tammikuussa järjestettävässä vuosikokouksessa. Liitolla on toiminnanjohtaja, taloudenhoitaja sekä Synsygus-lehden päätoimittaja.

Liity jäseneksi oheisella lomakkeella.

Tervetuloa mukaan toimintaan!